• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μύδια αχνιστά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Για τα μύδια αχνιστά

    καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Δείτε πως να τα καθαρίσετε και πολλά ακόμα μυστικά για τα μύδια εδώ. Ελέγχουμε για να δούμε αν κάποιο από αυτά είναι ήδη ανοιχτό. Αν βρούμε τέτοια, τα ρίχνουμε με δύναμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αν κλείσουν τα κρατάμε για τα μύδια αχνιστά, αν όχι, τα πετάμε. Πετάμε και οποιοδήποτε με σπασμένο κέλυφος.

    Βάζουμε όλα τα κλειστά μύδια σε μπολ με νερό και τα καθαρίζουμε ένα ένα τραβώντας τα μουστάκια τους. Στη συνέχεια τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγαράκι κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν τρίχες και βάζουμε τα καθαρά σε άλλο μπολ.

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα που σκεπάζεται, βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας, κρεμμυδιών και πιπεριάς. Προσθέτουμε ολόκληρη την καυτερή πιπερίτσα, το μπαλσάμικο, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για 5΄να μαλακώσουν.

    Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και πιάνοντάς την από τα χερούλια, την ανακινούμε με δύναμη. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να αχνιστεί μόνο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί κατεβάζουν τα μύδια.  Όσα μύδια δεν ανοίξουν στο άχνισμα, επίσης τα πετάμε.

    Εκτός νηστείας μπορούμε να γαρνίρουμε τα μύδια με 150 γραμ. τρίμματα φέτας.

    Μάθετε περισσότερα μυστικά για τα μύδια, αλλά και για τα υπόλοιπα θαλασσινά.

    Αν σας άρεσαν τα μύδια αχνιστά, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×