Πίσω

Γάλα ζαχαρούχο

Γάλα ζαχαρούχο πρόκειται ίσως για το αγαπημένο γάλα των παιδιών.

Αποτελείται από πλήρες γάλα αγελάδας με προσθήκη τουλάχιστον 40% ζάχαρης. Παρασκευάζεται αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το αγελαδινό. Με τον τρόπο αυτό μένει ένα πυκνό υγρό, το οποίο κατόπιν γλυκαίνεται και μετά κονσερβοποιείται.

Το γάλα μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και στο σπίτι.

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Β12. Διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό. Μετά το άνοιγμα του δοχείου πρέπει να τοποθετείται στο ψυγείο. Βέβαια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού μετά το άνοιγμά του διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για δύο εβδομάδες Χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές ζαχαροπλαστικής. Έχει μεγάλη διατηρησιμότητα, πολύ μεγαλύτερη από το κανονικό γάλα, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε ζάχαρη. Δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με αλλεργία στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος ή δυσανεξία στη λακτόζη.

Χαρακτηριστικά

Έχει παχιά, κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση κάτι που το κάνουν ιδανικό συστατικό για τα επιδόρπια. Είναι πιο σκουρόχρωμο από το κανονικό. Είναι ένα ευπροσάρμοστο γαλακτοκομικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Η μεγάλη διάρκεια ζωής του οφείλεται στην προστιθέμενη ζάχαρη. Μπορεί να αποθηκευτεί σε δοχεία για πάρα πολύ καιρό ακόμα και χωρίς ψύξη. Το ζαχαρούχο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, κάτι που το κάνει εξαιρετικό για την ενίσχυση των τροφίμων σε θερμίδες.

Χρήσεις

Είναι ιδανικό για εύκολες και γρήγορες παρασκευές ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή μεγάλης ποικιλίας γλυκών. Επιπλέον προσθέτει γεύση σε επιδόρπια. Το ζαχαρούχο μπορεί να καταναλωθεί και ως ρόφημα και να προστεθεί στον καφέ ή στο τσάι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για επάλειψη στο ψωμί ή στις φρυγανιές.

Το πιο γλυκό

Έχει απίθανη γλυκιά γεύση που απογειώνει τον ουρανίσκο του ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά και όχι μόνο το λατρεύουν. Η μεγάλη διατηρησιμότητα μάλιστα που έχει, βοηθά στην άφοβη χρησιμοποίησή του για την παρασκευή των διαφόρων γλυκισμάτων. Το ζαχαρούχο πίνεται επίσης ως ρόφημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται