Πίσω

Ψεύτικο χιόνι με σόδα μαγειρικής

Τα Χριστούγεννα του 2020 είναι πολύ διαφορετικά συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά, όμως αυτός ίσως είναι ο λόγος που έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να νιώσουμε τη ζεστασιά των εορτών ακόμα και αν δεν είμαστε μαζί με τις οικογένειές μας.

Ένας πολύ καλός τρόπος, είναι να δημιουργήσουμε μόνοι μας στο σπίτι μας το χριστουγεννιάτικο κλίμα που επιθυμούμε. Ιδίως αν έχουμε παιδιά στο σπίτι, η διαδικασία αυτή θα είναι ακόμα πιο διασκεδαστική και απολαυστική.

Όπως μάθαμε πώς να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα ζυμαρικά μας ή με τη ζύμη κανέλας έτσι εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα χιονισμένο τοπίο για το σπίτι αλλά τα παιδιά μας. Πώς γίνεται αυτό; Φυσικά με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Τι χρειάζεστε;

Μία σόδα μαγειρικής

Αφρός ξυρίσματος

Πώς φτιάχνω το ψεύτικο χιόνι με σόδα μαγειρικής;

Ένας πάρα πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να φτιάξουμε το ψεύτικο χιόνι μας είναι να τοποθετήσουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και σιγά σιγά προσθέτουμε νερό. Χρησιμοποιώντας το πιρούνι μας, ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να αρχίσει η σόδα μαζί με τις σταγόνες νερού να παίρνει τη μορφή του χιονιού. Έτοιμο το χιόνι μας.

      

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος επίσης είναι να βάλουμε σε ένα μεσαίο μπολ 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας μαζί με 1 φλιτζάνι αφρού ξυρίσματος. Ανακατεύουμε καλά καλά μέχρι να μετατραπεί το μείγμα μας σε σκόνη.

Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να το δώσετε στα παιδιά σας και να αφήσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας στα χέρια τους και φυσικά στη φαντασία τους!

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται