Πίσω

Κρέπα και οι θερμίδες της

Κρέπα και οι θερμίδες της

Τα πάντα για την αγαπημένη κρέπα σοκολάτα μπισκότο ή κρέπα με μερέντα και για όλες τις κρέπες και τις θερμίδες τους. Όλα ξεκινάνε από ένα επιτυχημένο μίγμα κρέπας.

Για τι τρελαίνονται τα παιδιά; Μα φυσικά για κρέπες! Και μάλιστα για γλυκιές κρέπες. Ο αγαπημένος συνδυασμός είναι ένας… κρέπα σοκολάτα με μπισκότο χωρίς να παραβλέπουμε τις θερμίδες. Σ’ αυτόν τον συνδυασμό ακόμα και οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Όμως, οι μεγαλύτεροι έχουν έναν λόγο να το ξανασκεφτούν προτού καταβροχθίσουν μια ολόκληρη σοκολατένια κρέπα. Ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από τις θερμίδες. Για μια κρέπα σοκολάτα οι θερμίδες, ίσως, να είναι πολλές για κάποιον που θέλει να έχει τον έλεγχο του βάρους του.

Κρέπες θερμίδες

Είναι κάπως δύσκολο να δοθεί μια απάντηση όσον αφορά τις θερμίδες. Το μείγμα κρέπας μπορεί ο καθένας να το φτιάχνει διαφορετικά όπως επίσης και το μέγεθος τους να είναι διαφορετικό. Η γέμιση στις κρέπες δεν είναι το ίδιο καθώς μπορείς να βάλεις ότι λαχταράει η όρεξη σου.

Για να έχουμε μια εικόνα πόσες θερμίδες καταναλώνουμε πρέπει να κάνουμε έναν υπολογισμό που να συμπεριλαμβάνει τις θερμίδες από το μίγμα κρέπας αλλά και από την γέμιση της. Αν για το μίγμα έχουμε έτοιμο προϊόν εμπορίου οι θερμίδες αναγράφονται στην συσκευασία, διαφορετικά πρέπει να κάνουμε άθροισμα των θερμίδων των υλικών που χρησιμοποιήσαμε. Το ίδιο ισχύει και για την γέμιση.

Πόσες, όμως, είναι για γλυκιές κρέπες;

Η πιο συνηθισμένη γλυκιά κρέπα είναι με σοκολάτα ή μερέντα σε συνδυασμό με μπισκότο ή κάποιο φρούτο.

Κρέπα σοκολάτα μπισκότο θερμίδες: 300

Κρέπα σοκολάτα θερμίδες: 270

Κρέπα με μερέντα θερμίδες: 390

Οι θερμίδες για τις παραπάνω κρέπες είναι ενδεικτικές και εξηγήσαμε τους λόγους.

Οι κρέπες καταναλώνονται κυρίως ως σνακ ή ως γλυκό. Επομένως, κάποιος που βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του βάρους του δεν είναι και η ιδανικότερη επιλογή προς κατανάλωση. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται περίπου 40 με 45 λεπτά αερόβιας άσκησης για να καούν οι θερμίδες της.

Προτάσεις για γλυκιές κρέπες

Ένα μίγμα κρέπας ταιριάζει καταπληκτικά με μια γλυκιά γέμιση. Μπορούμε να φανταστούμε πολλές γλυκιές λιχουδιές για να βάλουμε στην κρέπα μας και να την ευχαριστηθούμε. Πάρτε, όμως, μία ιδέα:

  • Σοκολάτα με αγαπημένα σας φρούτα κομμένα σε ροδέλες (π.χ. μπανάνα, φρούτα του δάσους, φράουλες, ακτινίδιο).
  • Η αγαπημένη σας μαρμελάδα με κομματάκια φρούτων και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
  • Φυστικοβούτυρο με ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα, καρύδια.
  • Μέλι με μήλο ή αχλάδι και κανέλα.
  • Μέλι με ξηρούς καρπούς.
  • Φρούτα εποχής με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι.
  • Σπιτική μερέντα με μπισκότο.

Οι επιλογές για μια γλυκιά κρέπα είναι αναρίθμητες. Όμως, μην κάνουμε και αναρίθμητες τις θερμίδες από αυτά που προσθέτουμε. Τα παιδιά μπορούν άφοβα να καταναλώνουν θερμίδες, όχι φυσικά σε καθημερινή βάση αλλά οι μεγαλύτεροι, γιατί κι εκείνοι έχουν το δικαίωμα στην γλυκιά απόλαυση, μπορούν να φτιάξουν κρέπες και με λιγότερες θερμίδες από την κλασική με σοκολάτα.

Μάθετε τα πάντα για τις υγιεινές κρέπες :

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται