Πίσω

Τα οφέλη του χυμού από ρόδι

Ο χυμός ρόδι προκύπτει από το στύψιμο φρέσκων ροδιών.

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες ροδιών που είναι ιδανικές για χυμό. Αυτό σχετίζεται ανάλογα με τα γούστα μας και με το πόσο γλυκό ή ξινό θέλουμε το χυμό μας. Ο χυμός ρόδι υπάρχει στο εμπόριο συσκευασμένος, και καλό είναι να επιλέγουμε από βιολογική πρώτη ύλη. Ο ιδανικός χυμός προκύπτει στύβοντας το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά. Διαφορετικά μπορούμε να τον σουρώσουμε. Ο χυμός ρόδι το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Το πόσο χυμό ρόδι πρέπει να πίνουμε δεν φαίνεται πως έχει περιορισμό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές συνταγές.

Χυμός ρόδι

Ο χυμός ρόδι, η περίφημη γρεναδίνη, είναι πλούσιος σε σημαντικές για την υγεία αντιοξειδωτικές ουσίες, σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα φρούτα. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Α, και Κ. Το ρόδι ως χυμός δρα ευεργετικά σε νόσους που σχετίζονται με την μνήμη, όπως είναι η νόσος Alzhaimer. Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς και στην μείωση της χοληστερόλης. Όταν ο χυμός ρόδι καταναλώνεται το πρωί, δίνει ενέργεια και τόνωση για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Οι ιδιότητες του χυμού είναι παρόμοιες με την κατανάλωση ολόκληρων των σπόρων. Ωστόσο, φαίνεται πως η κατανάλωση του σπόρου, μαζί με το κουκούτσι και τον φλοιό, προσφέρει περισσότερα οφέλη.

Για το πόσο χυμό ρόδι πρέπει να πίνουμε καθημερινά δεν υπάρχει όριο. Ωστόσο, όπως και με όλα τα τρόφιμα, πρέπει να υπάρχει μέτρο. Πρέπει να επιλέγουμε χυμό που είναι απαλλαγμένος από πρόσθετα και έξτρα σάκχαρα. Η προσθήκη ουσιών μειώνει σημαντικά την θρεπτική του αξία. Αξίζει να αναφέρουμε, πως υπάρχουν άτομα με αλλεργίες στο ρόδι και για αυτό θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. 

Χυμό ρόδι μπορούμε να καταναλώσουμε σκέτο, να τον προσθέσουμε σε δροσερά smoothie, καθώς και να τον χρησιμοποιήσουμε ως μαρινάδα σε διάφορα κρέατα. Τέλος μπορούμε να τα φτιάξουμε ένα είδος μαρμελάδας για γλυκά όπως είναι το τσιζκέικ, σπιτικό λικέρ και να αποτελέσει βασικό συστατικό σε dressings για φρέσκες σαλάτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο φτιάξτε και την παρακάτω συνταγή:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται