Σπιτικό λικέρ ρόδι της Αργυρώς που μοσχοβολάει. Ένα αγαπημένο ποτό ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Βάλτε λίγο χυμό ροδιού και θα απογειωθεί. Βάλτε...

Σπιτικό λικέρ ρόδι της Αργυρώς που μοσχοβολάει. Ένα αγαπημένο ποτό ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Βάλτε λίγο χυμό ροδιού και θα απογειωθεί. Βάλτε τσίπουρο και κονιάκ για να έχει ένταση στην γεύση. Απλή συνταγή χωρίς βράσιμο. Αυτό το ποτό ρόδι με σφραγισμένα όλα τα λαχταριστά αρώματα του ροδιού θα σας μαγέψει. Με το λικέρ ροδιού μπορείς να φτιάξεις κοκτέιλ και να τους τρελάνεις όλους!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1.5 lt

Για το λικέρ ρόδι

  • 6 ρόδια (καθαρισμένα)
  • 1/2 lt κονιάκ
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ ρόδι μια συνταγή της Αργυρώς για σπιτικό λικέρ ρόδι που μοσχοβολάει. Αυτό το αγαπημένο ποτό είναι ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Αν του βάλεις και λίγο χυμό ροδιού θα απογειωθεί. Βάλτε τσίπουρο και κονιάκ για να έχει ένταση στην γεύση. Μπορείτε να το σερβίρετε πλάι στο επιδόρπιο, ή μόνο του για χωνευτικό. Απλή συνταγή χωρίς βράσιμο. Αυτό το ποτό ρόδι με σφραγισμένα όλα τα λαχταριστά αρώματα του ροδιού θα σας μαγέψει. Θέλω να επιλέξετε ώριμα κατακόκκινα ρόδια. Επίσης, θέλω να προσέξετε στο καθάρισμα του ροδιού να φοράτε γάντια γιατί το ρόδι βάφει το δέρμα και δεν καθαρίζει εύκολα. Με το λικέρ ρόδι μπορείς να φτιάξεις κοκτέιλ και να τους τρελάνεις όλους!

    Για το λικέρ ρόδι

    Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια.

    Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

    Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

    Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

    Διαφήμιση

    Μυστικό

    Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ ρόδι 2 κ.σ. γρεναδίνη για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×