Βάλτε γλάσο στα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Γλάσο στα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι βάζουμε τα καλά μας για να υποδεχτούμε τους αγαπημένους μας σε ένα τραπέζι που έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη αγάπη. Διαλέγουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα και βάζουμε όλη μας την τέχνη έτσι ώστε όλα να είναι τέλεια τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση. Γιατί ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να είναι εκθαμβωτικό! Έτσι πρέπει να είναι και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας. Και ένας εύκολος τρόπος να τα αναβαθμίσουμε και να τους δώσουμε την γιορτινή πολυτέλεια που απαιτεί η περίσταση είναι να τα ντύσουμε με γλάσο!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πιο αντιπροσωπευτικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι ο κορμός!

Είναι ένα από τα γλυκά που το γλάσο απλά βάζει τη σφραγίδα του και δίνει μοναδικά γιορτινή διάσταση στο τραπέζι σας. Ο συνδυασμός με το παντεσπάνι, τη σοκολατένια μους και τη λευκή επικάλυψη του βελούδινου γλάσου που μοιάζει με γυαλιστερό σύννεφο, είναι απλά συγκλονιστικός. Με απλά λόγια ο κορμός με γλάσο, είναι το must των Χριστουγέννων.

Και περνάμε στη βασίλισσα της πρωτοχρονιάς. Την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα που δεν λείπει από κανένα πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Ντύστε τη βασιλόπιτά σας με ένα εύκολο γυαλιστερό γλάσο λευκής σοκολάτας. Θα δώσει πόντους όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη γεύση της βασιλόπιτάς σας. Μπορείτε εύκολα να διακοσμήσετε το γλάσο με διάφορα κας κας ή να γράψετε τις ευχές σας με κορνέ. 

Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι τα πιο χαριτωμένα και νόστιμα γλυκίσματα που μπορείτε να φτιάξετε.

Τι είναι τα Χριστούγεννα χωρίς τα παιδιά και χωρίς χριστουγεννιάτικα γλυκά για παιδιά; Αν μάλιστα έχετε τη διάθεση να τα διακοσμήσετε κιόλας, τότε θα δημιουργήσετε μικρά γλυκά καλλιτεχνήματα που θα λυπόσαστε να δαγκώσετε! Είναι επίσης η τέλεια ευκαιρία να βάλετε τα παιδιά δίπλα σας στην κουζίνα και να φτιάξετε μαζί χαρούμενες αναμνήσεις. Αναμνήσεις γεμάτες από τη μυρωδιά του βουτύρου, της κανέλας, του τζίντζερ και της ζάχαρης που θα μείνουν αποτυπωμένες για πάντα. Ο δε στολισμός με το royal icing, ένα γλάσο που παραμένει σταθερό και κρυσταλώνει, θα είναι ίσως η πιο διασκεδαστική ενασχόληση των γιορτών!

Μετά από όλα αυτά, το γιατί να βάλουμε γλάσο στα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας έχει απαντηθεί! Για να τα στολίσουμε, να τα αναβαθμίσουμε και να δώσουμε μέρος από τη λάμψη και την πολυτέλεια που αγαπάμε στις γιορτές και στα γλυκά μας!

https://www.argiro.gr/2021/12/valte-glaso-sta-christougenniatika-glyka-sas/