Πίσω

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ο πιο δημοφιλής ξηρός καρπός.

Μοιάζει με τον πυρήνα του ροδάκινου και του βερίκοκου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές παρασκευές. Τα φρέσκα αμύγδαλα έχουν μια ήπια γεύση που εντείνεται όταν ψηθούν. Μια ποικιλία γνωστή ως πικραμύγδαλο, δεν καταναλώνεται ως φρέσκια, αλλά χρησιμοποιείται για την παρασκευή εκχυλίσματος.

Διαθέσιμα όλο το χρόνο, βρίσκονται στην κορύφωση της συγκομιδής τους κατά τον μήνα του Νοεμβρίου. Αν και μπορείτε να τα βρείτε με το σκληρό τους κέλυφος, θα τα δείτε σε διάφορες μορφές, όπως ολόκληρα, αλατισμένα η όχι, και σε λεπτές φέτες (το γνωστό φιλέ).

Εναλλακτικές επιλογές

Σε περίπτωση που δεν έχουμε αμύγδαλα, μπορούνε να τα αντικαταστήσουμε με άλλο είδος ξηρού καρπού. Η γεύση ίσως είναι λίγο διαφορετική, ωστόσο το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.

Επιλογή αμυγδάλων

Όταν αγοράζουμε ολόκληρα αμύγδαλα, επιλέγουμε σχετικά μεγάλα, άθραυστα. Αποφύγουμε αυτά που είναι αποχρωματισμένα ή ζαρωμένα. Εάν μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα αμύγδαλα πριν τα αγοράσουμε, επιλέγουμε αυτά που είναι γλυκά και τραγανά, χωρίς πικρή επίγευση και δυσάρεστη λιπαρή γεύση.

Προετοιμασία

Τα χαλασμένα, με δυσάρεστη γεύση, μπορεί να καταστρέψουν μια κατά τα άλλα τέλεια προετοιμασμένη δημιουργία σας, γι’ αυτό και πρέπει να δοκιμάζουμε πάντα αρκετούς αμύγδαλα από την παρτίδα, πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Για να τα ξεφλουδίσουμε στο σπίτι, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και τα αφήνουμε για αρκετά λεπτά προτού αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα. Ίσως χρειαστεί να απομακρύνουμε την υγρασία προτού τα ψήσουμε,  εάν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα τα ψήνουμε μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Τρόπος αποθήκευσης

Επειδή περιέχουν έλαια, τα αμύγδαλα μπορεί να ταγγίσουν. Ιδανικά, τα διατηρούμε σε δροσερό, ξηρό μέρος για έως και μερικούς μήνες. Για μεγαλύτερο διάστημα αποθήκευσης, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε αεροστεγώς στην κατάψυξη.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται