Πίσω

Αποξηραμένα Βερίκοκα

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι ίσως το πιο αγαπητό αποξηραμένο κολατσιό.

Τα αποξηραμένα βερίκοκα τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Προκύπτουν από την ξήρανση του φρέσκου, από την αφαίρεση ουσιαστικά του νερού που περιέχει. Το αποξηραμένο βερίκοκο αποτελεί ένα θρεπτικό κολατσιό αρκετά σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Μπορούμε να τα βρούμε συσκευασμένα στο εμπόριο, αλλά μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας αρκετά εύκολα.

Θρεπτική Αξία και Ιδιότητες

Έχουν σημαντική θρεπτική αξία. Δεν περιέχουν λιπαρά, έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, χωρίς χοληστερόλη, υψηλά σε βιταμίνη Α και αποτελούν καλή πηγή καλίου. Μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα έχει περίπου 40 θερμίδες, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης και 9 υδατάνθρακες. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 4-5 την ημέρα.

Περιέχει αρκετές διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μόλις καταναλωθούν βρίσκονται στο στομάχι και παράγουν μια ουσία, που δεσμεύει το λίπος και το αποβάλλει. Το γεγονός ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, τα καθιστούν ιδανικά για το πεπτικό σύστημα και την δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, βοηθούν στο να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πετυχαίνοντας τον κορεσμό.

Επίσης, τα αποξηραμένα βερίκοκα διαθέτουν περισσότερο κάλιο σε σύγκριση με τα φρέσκα. Αυτό βοηθά στην επιπέδων νερού στο σώμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Το κάλιο ρυθμίζει και την αρτηριακή πίεση, κρατώντας την σε φυσιολογικά επίπεδα. Η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς τα υψηλό ποσοστό σακχάρων που περιέχουν (λόγω και τη αποξήρανσης) μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι. 

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται