Μια ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα, με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, φρεσκάδα και πολύ νοστιμιά! Είναι μια πιο gourmet, αλλά εύκολη σαλάτα που θα...

Μια ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα, με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, φρεσκάδα και πολύ νοστιμιά! Είναι μια πιο gourmet, αλλά εύκολη σαλάτα που θα λατρέψετε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα

  • 150 γρ. ρόκα
  • 150 γρ. σταμναγκάθι
  • 150 γρ. iceberg
  • 8 φρέσκα βερίκοκα
  • 8 φέτ. προσούτο
  • 4 κ.σ. ανεβατό (ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικούv
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη κρέμα βαλσάμικου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλό ανακάτεμα υλικών

    Για την ανάμεικτη σαλάτα

    Κόβουμε πρώτα τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, βάζουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Ραντίζουμε ελάχιστο λάδι και ξίδι βαλσάμικο και ψήνουμε για 5΄περίπου να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους.

    Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας, ρόκα, σταμναγκάθι και iceberg σε ένα μπολ.

    Χτυπάμε το λαδόξιδο με λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Ισομοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού.

    Ισομοιράζουμε στα πιάτα και τα ψημένα βερίκοκα, το προσούτο και το τυρί κρέμα.

    Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×