Πάσχα στην Ελλάδα σημαίνει εξοχή, κόκκινα αυγά, Ανάσταση στην εκκλησία και φυσικά αρνί ή κατσίκι στη σούβλα με όλα τα παρελκόμενα! Και η αλήθεια είναι ότι τα παρελκόμενα είναι πολλά καθώς και το κοκορέτσι δε λείπει σχεδόν από κανένα τραπέζι, πολλές φορές δε, και το κοντοσούβλι. Η κρεατοφαγία δηλαδή στο ζενίθ!
Και παρόλο που η παράδοση προστάζει τις πασχαλινές μέρες την κατανάλωση του οβελία και πολλές άλλες νοστιμιές, καλό είναι να γνωρίζουμε τι μας προσφέρουν διατροφικά όλα αυτά τα καλούδια. Και παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κόκκινου κρέατος είναι κακό για την υγεία μας, υπάρχουν και κάποια νεότερα στοιχεία από τους ειδικούς που θα απενοχοποιήσουν, για τις γιορτινές μέρες, την κατανάλωσή τους.