Κοντοσούβλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ζουμερό και νόστιμο αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Κοντοσούβλι στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ζουμερό και νόστιμο αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
Βαθμολογήστε

Για το κοντοσούβλι στο φούρνο

  • 2 kg αρνί ή ζυγούρι (σπάλα ή καπάκι με αρκετό λίπος)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χρησιμοποιούμε σπάλα ή καπάκι με μπόλικο λίπος.

    Το μαρινάρουμε από 3 ώρες έως και μια νύχτα.

    Σερβίρεται αμέσως ζεστό και ζουμερό.

    Για το κοντοσούβλι στο φούρνο

    Για να φτιάξουμε αρνί κοντοσούβλι στο φούρνο, ζητάμε από τον κρεοπώλη κομμάτια από σπάλα ή καπάκι με μπόλικο λίπος επάνω. Απαραίτητο συστατικό για ζουμερό και καλοψημένο κοντοσούβλι στο φούρνο.

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 4-5 εκ.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε από 3 ώρες έως και μία νύχτα.

    Περνάμε σε δύο μικρές πλατιές σούβλες (για κεμπάπ) το κρέας.

    Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε σούβλα χωριστά, σε δύο λαδόκολλες.

    Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180°C.

    Το σερβίρουμε ζεστό και ζουμερό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

    Διαφήμιση

    Πώς θα φτιάξεις τις πατάτες σου για το πασχαλινό τραπέζι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται