Κοντοσούβλι, ζουμερό και νόστιμο στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Κοντοσούβλι, ζουμερό και νόστιμο στο φούρνο του σπιτιού σας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
232

Για το κοντοσούβλι στο φούρνο

  • 2 kg αρνί ή ζυγούρι (σπάλα ή καπάκι με αρκετό λίπος)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε αρνί κοντοσούβλι, ζητάμε από τον κρεοπώλη κομμάτια από σπάλα ή καπάκι με μπόλικο λίπος επάνω.

    Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 4-5 εκ.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε από 3 ώρες έως και μία νύχτα.

    Περνάμε σε δύο μικρές πλατιές σούβλες (για κεμπάπ) το κρέας.

    Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε σούβλα χωριστά, σε δύο λαδόκολλες.

    Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180°C.

    Το σερβίρουμε ζεστό και ζουμερό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να μεγειρεύετε σωστά το αρνί κομμάτι – κομμάτι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται