Πίσω

Κρεμμύδια

Τι είναι τα κρεμμύδια

Αμέτρητες παρασκευές ξεκινούν σοτάροντας τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, καθιστώντας αυτό το υλικό ένα από τα πιο απαραίτητα για την μαγειρική. Όταν μια δημιουργία απαιτεί απλώς κρεμμύδια, επιλέγουμε τα κιτρινωπά, τα πιο ιδανικά δηλαδή κρεμμύδια για όλες τις χρήσεις. Δεδομένου ότι είναι φθηνά και μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα στο εμπόριο, χρησιμοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλο τύπο. Έχουν την πιο δυνατή γεύση από όλα τα κρεμμύδια, επομένως είναι καλύτερα όταν μαγειρεύονται και αποτελούν την πρώτη επιλογή για έναν αρωματικό ζωμό. Τα λευκά μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν τα κίτρινα και είναι πιο κατάλληλα για σάντουιτς. Πέρα από αυτούς τους τύπους, υπάρχουν πολλές ειδικές ποικιλίες, όπως τα κόκκινα και αυτά με εξαιρετικά γλυκιά γεύση.

Εναλλακτική επιλογή

Αν μας έχουν τελειώσει τα κρεμμύδια, τα γνωστά εσαλότ μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Πώς επιλέγουμε

Επιλέγουμε κρεμμύδια σκληρά, χωρίς μαλακά σημεία, στίγματα ή άλλα σημάδια αλλοίωσης. Πρέπει να είναι βαριά για το μέγεθός τους, με ξηρές εξωτερικές στρώσεις φλούδας.

Προετοιμασία

Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα ξεφλουδίζουμε. Το πώς κόβετε ένα κρεμμύδι έχει σημαντική επίδραση στην τελική υφή. Αν θέλουμε να ενωθεί με το έδεσμα μας και να μην το καταλαβαίνουμε, τότε το ψιλοκόβουμε. Για λίγη περισσότερη ένταση, το κόβουμε σε κύβους. Κόβοντας το κατά μήκος των ινών του κατά το μαγείρεμα διατηρούν καλύτερα το σχήμα τους. Το κόψιμο σε φέτες ή δαχτυλίδια, απελευθερώνει περισσότερη υγρασία και χάνουν γρήγορα την τραγανότητά τους με αποτέλεσμα να μαλακώνουν πιο γρήγορα όταν μαγειρεύονται.

Τρόπος αποθήκευσης

Πρέπει να τα διατηρούμε σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται