Η καλύτερη η πιο εύκολη και η πιο τραγανή νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα που φάγατε ποτέ!

Η καλύτερη η πιο εύκολη και η πιο τραγανή νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα που φάγατε ποτέ!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
67

Για τη νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα

  • 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα
  • 3 ντομάτες ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 1 πατάτα
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ραντίζουμε τα φύλλα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο

    Την χαράζουμε και την ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο

    Την αφήνουμε να σταθεί 15΄πριν την κόψουμε

    Για τη νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα

    Καθαρίζουμε πρώτα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ή τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

    Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά καρέ.

    Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν να γίνουν διάφανα, άλλα να μην πάρουν χρώμα για περίπου 10′.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πιει η γέμιση τα υγρά της.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι να γίνει νόστιμη.

    Προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα κι ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

    Στρώνουμε ακτινωτά σε μεγάλο λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα, τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα ραντίσουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

    Αδειάζουμε σε μια στρώση λεπτή την γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

    Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου πάνω στην γέμιση.

    Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα στρώνοντας τα σουρωμένα – τσαλακωτά αφού τα ραντίσουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

    Χαράζουμε την πίτα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα.

    Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180ºC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

    Αφού βγάλουμε την πίτα την αφήνουμε να σταθεί για 15′ έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται