Πίσω

Μαθαινω για : Το πορτοκαλι φρουτο

Είναι ένα από τους πιο αγαπητούς και γνωστούς καρπούς της οικογένειας των εσπεριδοειδών.

Ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών, και καλλιεργούνται σε ζεστά, ηλιόλουστα κλίματα (Αριζόνα, Φλόριντα, Τέξας και Καλιφόρνια). Η οικογένεια των γλυκών , που είναι η πιο κοινή μορφή του φρούτου, περιλαμβάνει κοινά ή ξανθά πορτοκάλια όπως η ποικιλία Valenca. Τα πικρά, όπως η ποικιλία Σεβίλλη, είναι πολύ πικρά για να τα καταναλώνουμε και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδων. Σχεδόν κάθε μέρος του, η σάρκα, ο χυμός και η αρωματική φλούδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα για μαγειρικές δημιουργίες. Μόνο τα κουκούτσια του και το σπογγώδες λευκό μέρος μεταξύ του φλοιού και της σάρκας δεν είναι χρήσιμα.

Πώς να επιλέξουμε

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε κατά την επιλογή τους. Τα  Valenca είναι ιδανικά για όλες τις χρήσεις. Είναι ζουμερά, έχουν εξαιρετική γεύση και η σάρκα και ο χυμός τους έχουν ωραίο, βαθύ χρώμα. Υπάρχουν κάποια που είναι ιδανικά για την μαγειρική. Καθώς προσφέρουν μια εξωτική εμφάνιση στις δημιουργίες σας. Είναι λιγότερο όξινα από τα Valenca, κάτι που μπορεί να τις κάνει να φαίνονται πιο γλυκές. Η σάρκα και ο χυμός της ποικιλία navel είναι πολύ γευστικά, αλλά μπορεί να αποκτήσουν μια πικρή γεύση αφότου ξεφλουδιστούν. Επομένως είναι καλύτερο να τρώγονται ή να σερβίρονται αμέσως μετά το ξεφλούδισμα.

Το πορτοκάλι που φέρει την ένδειξη κατάλληλα για χυμό , παράγει μεγάλη ποσότητα χυμού και έχει γευστικό ξύσμα, αλλά έχει αυξημένο αριθμό κουκουτσιών. Είναι στην εποχή του κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιλέγουμε  βαριά για το μέγεθός τους (που σηματοδοτεί ότι είναι ζουμερά) με ένα δέρμα χωρίς ζάρες και εξωτερικά χτυπήματα.

Προετοιμασία

Το ξύσμα του προσθέτει μια λουλουδάτη, αρωματική νότα στα πιάτα και μπορεί να αφαιρεθεί με έναν κοινό τρίφτη, με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην αφαιρέσουμε μέρος του άσπρου φλοιού που έχει πικρή γεύση. Ξεφλουδίστε τα πριν τα ξεφλουδίσετε ή τα βγάλετε.

Τρόπος αποθήκευσης

Ιδανικά πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες μέρες, αλλά θα διαρκέσουν περισσότερο και θα έχουν καλύτερη γεύση αν διατηρηθούν στη συντήρηση. Πριν από κάθε χρήση, τα πλένουμε σχολαστικά, κυρίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται