Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για την βιταμίνη Κ ανέρχεται στα 90-110μg, ωστόσο ακόμη και σε λίγο μεγαλύτερες αναλογίες είναι ανεκτή χωρίς να προκαλεί κάποιες παρενέργειες. Ενδεχομένως ομάδες ανθρώπων όπως είναι έγκυες, τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι να χρειάζονται διαφορετικές ημερήσιες προσλήψεις.
Όσον αφορά τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη Κ, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μαρούλι αποτελούν πλούσιες διατροφικές πηγές. Επίσης άλλες καλές πηγές είναι η βρώμη, οι πατάτες, το πράσινο τσάι και κάποια φυτικά έλαια, όπως το σογιέλαιο.
Χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης Κ περιέχονται σε κάποια είδη κρέατος. Σε γενικές γραμμές η μορφή Κ1 περιέχεται σε πράσινα λαχανικά, ενώ η Κ2 κυρίως σε ζωικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε και διάφορα τρόφιμα στο εμπόριο, τα οποία έχουν εμπλουτιστεί με βιταμίνη Κ, σε μία προσπάθεια κάλυψης των ημερήσιων αναγκών.