Ονομαζομαι Μανώλης Κωβαίος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σχοινούσα και κατάγομαι από αγροτική οικογένεια. Σαν παιδί έζησα έντονα την παραδοσιακή γεωργία του τόπου και σαν ενήλικας αποφάσισα συνειδητά να μείνω στο αγαπημένο μου νησί και να αναβιώσω την καλλιέργεια του «κατσουνιού» (ποικιλία φάβας), που είχε για χρόνια χαθεί. Η αρχή έγινε με 50 κιλά σπόρο που βρήκα σε ένα αμπάρι του πατέρα μου.
Από τότε μέχρι σήμερα, η παραγωγή έχει αυξηθεί και η Σχοινούσα έχει συνδέσει απόλυτα το όνομά της με την φάβα. Ενώ παλιότερα, το κάθε σπιτικό καλλιεργούσε το δικό του χωράφι για τη σοδιά της χρονιάς που προοριζόταν καθαρά για προσωπική χρήση, πλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του νησιού.