Πίσω

Πώς να φτιάξεις ζουμερή και μαλακή μπριζόλα σχάρας σε ένα τηγάνι!

Όλοι αγαπάμε μια ζουμερή μπριζόλα ψημένη στην σχάρα. Όμως δεν είναι πάντα εφικτό να γίνει αυτό άλλες φορές λόγω καιρού κι άλλες φορές γιατί απλά δεν έχουμε bbq στο σπίτι. Σου έχω τεχνική για το ψήσιμο της μπριζόλας που θα μοιάζει στο τέλος με ψητή μπριζόλα στην σχάρα, μην σου πω θα είναι και καλύτερη.

Βγαίνει πολύ ζουμερή με ωραία κρούστα ολόγυρα, μαλακή και τρυφερή. Το καλύτερο σκεύος που χρειαζόμαστε είναι ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο από μαντέμι.

Το μαντέμι αναπτύσσει και διατηρεί υψηλή θερμοκρασία δίνοντας την τέλεια κρούστα στην μπριζόλα και διατηρώντας όλους τους χυμούς της ώστε να παραμένει ζουμερή και μαλακή. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις την μαλακή ζουμερή μπριζόλα από μοσχάρι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Στέγνωσε καλά το μοσχάρι

Όποιο κομμάτι μοσχαριού κι αν χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για σχεδόν 30 λεπτά πριν τη ρίξουμε στην καυτή σχάρα.

Είναι πολύ βασικό αν το κρέας έχει υγρασία να το στεγνώσεις πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόνο όταν είναι στεγνό το μοσχάρι θα κάνει την τέλεια κρούστα ολόγυρα.

Να προθερμάνεις το μαντέμι

Το καλό ζέσταμα του σκεύους θα δώσει το σωστό ψήσιμο στην μπριζόλα ή στο rib eye.

Γι’ αυτό τον λόγο, το τηγάνι πρέπει να είναι βαρύ και ιδανικά από μαντέμι. Το μαντεμένιο τηγάνι αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία την οποία διατηρεί καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την πολυπόθητη κρούστα στην καλοψημένη μπριζόλα. Έτσι διατηρούνται και όλοι οι χυμοί του κρέατος μέσα στην μπριζόλα με αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ ζουμερή.

Διαφήμιση

Λάδωσε το τηγάνι

Είναι απαραίτητο να λαδώσεις το τηγάνι ώστε να ψηθεί σωστά ολόγυρα η μπριζόλα. Όταν θα βάλεις την μπριζόλα στο καυτό μαντέμι χαμήλωσε την θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας πρέπει να αναποδογυρίζεις το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά στον βαθμό ψησίματος που επιθυμείς.

Ζουμερή μπριζόλα

Για ζουμερή μπριζόλα αφού βγάλεις το κρέας από το σκεύος άφησέ το για λίγα λεπτά να ανακτήσει τους χυμούς του που βγαίνουν στην επιφάνεια με την μορφή φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.

Πολλές φορές θέλουμε να ψήσουμε μια μπριζόλα στην σχάρα, αν όμως έχεις ένα μαντεμένιο τηγάνι κι ακολουθήσεις τις οδηγείς μου θα σου βγει έτσι ακριβώς.

Διαβάστε επίσης για τις τεχνικές που θα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε τις τέλειες μπριζόλες με το σωστό τρόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται