Μαγειρεύοντας με φρέσκο σκόρδο
Το φρέσκο σκόρδο είναι γεμάτο βιταμίνες αντιοξειδωτικά στοιχεία και απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή. Ταυτόχρονα δίνει χαρακτήρα στις συνταγές και πολύ γευστικά στοιχεία με πλούσια αρώματα.
Εδώ σας έχω μερικές χρήσεις του φρέσκου σκόρδου
Ψήστε ολόκληρο το κεφάλι σκόρδου με την φλούδα τυλιγμένο καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο και το σκόρδο θα χάσει όλη την βαριά μυρωδιά και την δυνατή αψιά γεύση του. Με το ψήσιμο το σκόρδο γίνεται μαλακό σε μορφή κρέμας η γεύση του γίνεται πολύ γλυκιά και το χρησιμοποιούμε σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί για ορεκτικό ή μέσα σε σάλτσες.
Αλεσμένο πολτοποιημένο σκόρδο χρησιμοποιούμε για έντονη και δυνατή γεύση σε αλείμματα η σε αλοιφές όπως τζατζίκι ή σκορδαλιά.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο για κάθε συνταγή που απαιτεί ψιλοκομμένα σκόρδα.
Το χαρακτηριστικό άρωμα του και η γλυκιά γεύση που αποκτά μετά το μαγείρεμα είναι μοναδική γι’ αυτό και σχεδόν όλες οι συνταγές σε όλο τον κόσμο ζητούν ένα πέρασμα σκόρδου από το τηγάνι το ταψί ή την κατσαρόλα σου.