Πίσω

Φρέσκο σκόρδο

Μαγειρεύοντας με φρέσκο σκόρδο

Στη μαγειρική

Είναι γεμάτο βιταμίνες αντιοξειδωτικά στοιχεία και απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή. Ταυτόχρονα δίνει χαρακτήρα στις συνταγές και πολύ γευστικά στοιχεία με πλούσια αρώματα.

Εδώ σας έχω μερικές χρήσεις του

Ψήστε το ολόκληρο  με την φλούδα τυλιγμένο καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο και  θα χάσει όλη την βαριά μυρωδιά και την δυνατή αψιά γεύση του. Με το ψήσιμο  γίνεται μαλακό σε μορφή κρέμας η γεύση του γίνεται πολύ γλυκιά  και το χρησιμοποιούμε σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί για ορεκτικό ή μέσα σε σάλτσες.

Αλεσμένο, πολτοποιημένο το χρησιμοποιούμε για έντονη και δυνατή γεύση σε αλείμματα η σε αλοιφές όπως τζατζίκι ή σκορδαλιά.

Ψιλοκόψτε το για κάθε συνταγή που το απαιτεί. Το χαρακτηριστικό άρωμα του και η γλυκιά γεύση που αποκτά μετά το μαγείρεμα είναι μοναδική γι’ αυτό και σχεδόν όλες οι συνταγές σε όλο τον κόσμο ζητούν ένα πέρασμα σκόρδου από το τηγάνι το ταψί ή την κατσαρόλα σου.

Τι είναι το ψιλοκομμένο;

Το ψιλοκομμένο είναι ιδανικό για να δώσεις αρώματα σε κάθε συνταγή. Επειδή οι ολόκληρες σκελίδες  είναι δύσκολο να μαλακώσουν, το ψιλοκόβουμε  για να λιώσει ομοιόμορφα μέσα στις συνταγές.

Εδώ σας έχω μερικές ιδέες για το πως να το χρησιμοποιείτε στην μαγειρική 

Βάλτε το ψιλοκομμένο  στα θαλασσινά και ιδίως στις γαρίδες και στα οστρακοειδή.

Σοτάρετε ψιλοκομμένο  σε ένα σκεύος πριν προσθέσετε μανιτάρια, κρέας ή λουκάνικα θα δώσει έξτρα γεύση.

Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο μέσα σε μια σαλάτα λαχανικών με ελαιόλαδο για περισσότερη ένταση όπως παντζάρια σαλάτα ή πράσινα φασολάκια σαλάτα.

Χρησιμοποιείστε το αποξηραμένο  σε μορφή σκόνης για να κάνετε μια ξηρή μαρινάδα σε κρέας ή πουλερικό.

Πασπαλίστε αποξηραμένο σε μια ζύμη πίτσας ή ψωμιού για περισσότερα αρώματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται