• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 μέτρια παντζάρια ωμά
  • 1 μικρό κομμάτι κουνουπίδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινο μήλο με τη φλούδα
  • 2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 100 γραμ. τρίμματα μπλε τυρί
  • Για το dressing
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
  • μισό πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σαλάτα με παντζάρια

    Για τα παντζάρια σαλάτα, καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε ωμό σε ένα μπολ.

    Διαβάστε όλα τα μυστικά για τα παντζάρια, το καθάρισμα, τη σωστή συντήρηση και το μαγείρεμα τους.

    Τρίβουμε και το καρότο.

    Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνει σαν κους κους.

    Κόβουμε το πράσινο μήλο με τη φλούδα του σε μικρά καρέ.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου να καβουρδιστεί.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το ρόδι, τα τρίμματα μπλε τυρί και το φιλέ αμυγδάλου.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Ανακατεύουμε και αν έχουμε το χρόνο αφήνουμε να σταθεί για λίγο και να ενωθούν οι γεύσεις αλλά και τα μοναδικά χρώματά της.

    Αν σας αρέσουν τα παντζάρια σαλάτα, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×