Αν είσαι επαγγελματίας μάγειρας ή απλά μαγειρεύεις στο σπίτι σου πρέπει να γνωρίζεις ότι το σκόρδο είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά σχεδόν σε κάθε συνταγή.
Το χαρακτηριστικό άρωμα του και η γλυκιά γεύση που αποκτά μετά το μαγείρεμα είναι μοναδική γι’ αυτό και σχεδόν όλες οι συνταγές σε όλο τον κόσμο ζητούν ένα πέρασμα σκόρδου από το τηγάνι το ταψί ή την κατσαρόλα σου.
Στο εμπόριο μπορείς να βρεις το σκόρδο φρέσκο, λευκό ή μαύρο σκόρδο, συντηρημένο σε λάδι σε βάζο, κατεψυγμένο σκόρδο αλλά και σε αποξηραμένη μορφή σε σκόνη ή σε κομμάτια.
Ποιο όμως, είναι το καλύτερο σκόρδο για να απογειώσει τις συνταγές μαγειρικής;