Πίσω

Ιδέες για σνακ μέσα στη μέρα

Snacking

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα σνακ μέσα στη μέρα θέλουν προσοχή, και πράγματι έτσι είναι, γιατί πολλές φορές μπορούμε να παρασυρθούμε είτε στην ποσότητα είτε στην ποιότητα.

Τις περισσότερες φορές ένα μικρό υγιεινό σνακ μεταξύ των κύριων γευμάτων μπορεί να είναι μια έξυπνη ιδέα. Και όταν γίνεται ελεγχόμενα η συνήθεια του snacking μεταξύ των γευμάτων, δεν είναι κακή, ούτε ανθυγιεινή. Άλλωστε οι διαιτολόγοι διαμηνύουν ότι πρέπει να γίνονται 5 γεύματα την ημέρα, για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι να επιλέγουμε σνακ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και να τα καταναλώνουμε στις ποσότητες που πρέπει.

Μια έξυπνη ιδέα είναι να ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα 2-3 σπιτικά σνακ για να υπάρχουν διαθέσιμα όταν χρειαστούν! Τα ίδια σνακ μπορούν να καταναλωθούν κάλλιστα και στη δουλειά ή στο σχολείο!

Έξυπνες ιδέες για σνακ μέσα στη μέρα

Ξεκινάμε από το παραδοσιακό ρυζόγαλο. Γάλα και ρύζι μαγειρεμένα γλυκά σε μια λαχταριστή κρέμα που όμοιά της δεν υπάρχει! Αυξομειώστε τη ζάχαρη για να του δώσετε τη γλύκα που θέλετε ή ξεφορτωθείτε τις περιττές τις θερμίδες αντικαθιστώντας τη με κάποιο μη θερμιδογόνο γλυκαντικό.

Τα κριτσίνια είναι πάντα μια εύκολη και νόστιμη επιλογή. Μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο ντιπ ή ένα κομμάτι τυρί και να αποτελέσουν ένα χορταστικό ελαφρύ γεύμα.

Αν έχετε αυτά τα μπαλάκια τυριού έτοιμα στο ψυγείο σας, το snaking δεν θα γίνει ποτέ βαρετό. Δίπλα σε ένα μπολ λαχανικών ή και σκέτα, θα σας χορτάσουν και θα προσφέρουν στον οργανισμό σας μια πλούσια γκάμα από θρεπτικά στοιχεία.

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ετοιμάσετε ένα smoothie με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Οι μπάρες δημητριακών φωνάζουν σνακ! Ιδανικές για να τις πάρετε μαζί στη δουλειά, στο σχολείο, στο ταξίδι ή στη βόλτα. Χορταστικές και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει το ιδανικό σνακ!

Η παράδοση έχει μεριμνήσει για όλα ακόμα και για το super food της γεύσης. Γι’ αυτό και το παστέλι είναι ένα ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα!

Διαφήμιση

Ποιο είναι το σνακ που φτιάχνετε συχνότερα;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται