Η κλασική συνταγή porridge με βρώμη, είναι πανεύκολη. Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης με το γάλα αμυγδάλου ή με νερό και ελάχιστο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 5-10’ μέχρι να μετατραπεί σε χυλό παχύρευστο.
Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται πάντα από το είδος της βρώμης που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αν είναι κομμένες οι νiφάδες, το πόριτζ θέλει ελάχιστα λεπτά μαγείρεμα. Αν είναι ολόκληρες νiφάδες χρειάζεται γύρω στα 10’ μαγείρεμα και πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να μην εξατμίζονται τα υγρά.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε έξτρα υγρό κατά το μαγείρεμα ώστε να έχετε την ρευστότητα που επιθυμείτε.
Καρυκεύουμε με γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο ή βανίλια.
Αφού πήξει ο χυλός και ομογενοποιηθεί η βρώμη με το υγρό μπορούμε να δροσίσουμε το porridge με λίγο γάλα ή γάλα αμυγδάλου.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα.
Μέλι, σιρόπι ή καστaνή ζάχαρη μπορεί να δώσει έξτρα γλύκα στο πόριτζ.