Πίσω

Η διατροφική αξία του ζελέ

Ζελέ το γλυκό της δίαιτας

Είναι σίγουρο πως τα γλυκά θέλουμε να τα έχουμε στην καθημερινή μας διατροφή, κάτι που φυσικά δεν είναι εφικτό. Ακόμα και σε περίοδο δίαιτας, θέλουμε ένα γλυκάκι που να μην ανεβάζει πολύ το θερμιδικό φορτίο, αλλά να μας ευχαριστεί με την γεύση τους. Ένα τέτοιο γλυκάκι είναι το γνωστό σε όλους μας ζελέ. Αποτελεί, μάλιστα, και το γλυκό που συνοδεύει σχεδόν πάντα τα γεύματα σε ένα νοσοκομείο.

Το ζελέ δεν είναι, τίποτα παραπάνω, από ζελατίνη που παράγεται από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και το δέρμα των ζώων, το οποίο αποξηραίνεται, αλέθεται σε σκόνη και επεξεργάζεται περεταίρω με προσθήκη και άλλων ουσιών. 

Διατροφική Αξία ζελέ

Το ζελέ πρόκειται για ένα γλυκό με χαμηλό θερμιδικό φορτίο. Χαρακτηριστικά, 100 γραμμάρια ζελέ περιέχουν περίπου 15kcal, καθιστώντας το ιδανικό για όσους προσπαθούν να χάσουν σωματικό βάρος. Περιέχει πρωτεΐνη, και απαραίτητα αμινοξέα (γλυκίνη και προλίνη) τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη και τα οποία βρίσκονται σε οστά και όργανα ζώων που δεν καταναλώνονται από τον άνθρωπο. Τα κομμάτια φρούτων που μπορεί να περιέχει μέσα μας δίνουν βιταμίνες και φυτικές ίνες που έχουμε ανάγκη. Επίσης, έχει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και μπορεί να καταναλώνεται και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Οφέλη για την υγεία

Η κατανάλωση του ζελέ φαίνεται πως έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Βελτιώνει την πέψη, καθώς και την υγεία των οστών και των αρθρώσεών μας. Ακόμα, χάρη στο υψηλό ποσοστό γλυκίνης που περιέχει, η ζελατίνη βοηθά το συκώτι να απομακρύνει τις τοξίνες, δρώντας έτσι σαν αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην απώλεια σωματικού βάρους ενώ συμβάλλει και στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματός μας.

Όταν παρασκευάζουμε μόνοι μας το ζελέ, καλό είναι να αποφεύγουμε την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης, καθώς είναι ένας κρυφός κίνδυνος για την αύξηση του θερμιδικού φορτίου. Η προσθήκη φρούτων είναι μία καλή εναλλακτική λύση, ώστε να αποκτήσει μια γλυκύτητα, χάρη στα φυσικά σάκχαρα των φρούτων.

Φτιάξτε γιαουρτογλυκό με ζελέ, που έχει υψηλή διατροφική αξία.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται