• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 250 ml βραστό νερό
  • 250 ml κρύο νερό
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
  • λίγες φράουλες για γαρνίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζελέ φράουλα με γιαούρτι (Κωστάντζες)

    Για να φτιάξουμε το ζελέ φράουλα με γιαούρτι,

    που αλλιώς ονομάζεται και Κωστάντζες αυτό το καλοκαιρινό, light και δροσερό γλυκό, ζελέ φράουλα με γιαούρτι, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια,

    • Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε το ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, στο βραστό νερό, κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
    • Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουμε. 
    • Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει σώμα.
    • Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή -όχι να σφίξει- αδειάζουμε το μισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του μίξερ.
    • Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ή το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του.
    • Τέλος, προσθέτουµε τα φρούτα στην Κωστάντζα μας κι ανακατεύουμε µε μια κουτάλα.
    • Ισομοιράζουμε το μείγμα από το γιαουρτοζελέ σε 3 ποτήρια.
    • Το παγώνουμε να σφίξει καλά τουλάχιστον για 3 ώρες. 

    Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και το σερβίρουμε δροσερό. Αυτό το γλυκό θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια και η γεύση της φράουλας θα σας γλυκάνει όσο τίποτα!

    Μάθετε όλα τα μυστικά για το σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.

    Αν σας άρεσε το σπιτικό ζελέ φράουλα με γιαούρτι, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω εύκολο και δροσερό γλυκό

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×