Πίσω

Πώς να αλείψω το ταψί με λάδι χρησιμοποιώντας πινέλο;

Ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα ταψί που δεν έχει αντικολλητική επίστρωση, τότε αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη.

Το καλό λάδωμα ή βουτύρωμα του ταψιού επιβάλλεται, ειδικά αν πρόκειται για συνταγή όπως είναι ο πλαστός ή το σφουγγάτο με κολοκυθάκια.

Καλό είναι να λαδώνεις πολύ καλά όχι μόνο την επιφάνεια αλλά και τα πλαϊνά του ταψιού. Επίσης πολύ καλό λάδωμα χρειάζονται τα ταψιά πριν στρώσεις μέσα μια τυρόπιτα ή σπανακόπιτα

Το σωστά λαδωμένο ταψί θα δώσει τραγανή υφή σε πίτες όπως η λαδένια Κιμώλου και ψωμί όπως η focaccia.
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται