Το βράσιμο του αυγού είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το μαγειρέψεις για αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογίες να μην εντάξεις τα αυγά στη διατροφή σου αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.
Ποιος είναι ο σωστός χρόνος βρασμού; Το βραστό αυγό και πως θα το βράσουμε είναι καθαρά θέμα επιλογής. Μελάτο ή σφιχτό, περνάει από όλα τα στάδια βρασμού, βήμα βήμα λεπτό προς λεπτό κι έρχεται στο πιάτο όπως ακριβώς το θέλεις. Ο χρόνος βρασμού του αυγού εξαρτάται και από την χρήση που θα έχει μέσα σε μια συνταγή. Όπως για σαλάτα, ramen, ρολό κιμά ή πασχαλινή αυγοσαλάτα.