Πίσω

Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά;

Ποση ωρα βραζουμε τα αυγα;

Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά Αργυρω ;

Το βράσιμο του αυγού είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το μαγειρέψεις για αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογίες να μην εντάξεις τα αυγά στη διατροφή σου αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Ποιος είναι ο σωστός χρόνος βρασμού; Το βραστό αυγό και πως θα το βράσουμε είναι καθαρά θέμα επιλογής. Μελάτο ή σφιχτό, περνάει από όλα τα στάδια βρασμού, βήμα βήμα λεπτό προς λεπτό κι έρχεται στο πιάτο όπως ακριβώς το θέλεις. Ο χρόνος βρασμού του αυγού εξαρτάται και από την χρήση που θα έχει μέσα σε μια συνταγή. Όπως για σαλάτα, ramen, ρολό κιμά ή πασχαλινή αυγοσαλάτα.

Αυγο μελατο; Η αυγα η σφιχτα;

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς σε καμία περίπτωση είναι ότι τα αυγά είναι ντελικάτο προϊόν και δεν αγαπούν το σοκ κρύο-ζεστό. Γι’ αυτό φρόντισε πριν το βράσιμο να φέρεις τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι χρόνοι που σας δίνω για βράσιμο αυγού αφορούν αυγά μέτρια. Για μικρά αυγά θα υπολογίσετε 30’’ λιγότερο και για μεγάλα αυγά 30’’ περισσότερο χρόνο στο βράσιμο αυγού.

Στα 8-10’ βράσιμο το αυγό είναι σφιχτό αλλά όχι στεγνό. Δεν διαλύεται δηλαδή αν θέλεις να το κόψεις.

11-12’ βράσιμο αυγού έχει σαν αποτέλεσμα σφιχτά αυγά βραστά ιδανικά για γεμίσεις πχ ρολό κιμά, πίτες αλλά και για τα κόκκινα αυγά του Πάσχα!

Δεν σας συστήνω να βράζετε για πολλή ώρα τα αυγά γιατί αφυδατώνονται, στεγνώνουν πολύ και διαλύονται όταν τα κόβεις.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται