Αν φτιάξεις καλή ζύμη για πίτα, τότε η επιτυχία της πίτας είναι δεδομένη. Γι’ αυτό ανακατέψτε τα υλικά, καλό αλεύρι, ελαιόλαδο, νερό και ζυμώστε την ζύμη που σχηματίζεται στο μπολ, μέχρι να καθαρίσουν τελείως τα τοιχώματα.
Η αναλογία περίπου είναι αλεύρι: 1/2 υγρό. Δηλαδή, αν βάζουμε π.χ. 900 γρ. αλεύρι η ζύμη σηκώνει περίπου 450 ml νερό. Σχεδόν την μισή ποσότητα σε υγρασία. Βέβαια το πόση υγρασία θα πιει το αλεύρι πάντα εξαρτάται από την ποιότητα του.
Μην ξεχάσετε λίγο αλάτι και λίγο λάδι για να γίνει θρυμματιστή η ζύμη στο ψήσιμο.
Λίγο ζύμωμα με τα χέρια τραβώντας και διπλώνοντας την ζύμη, πάνω στη επιφάνεια εργασίας, θα κάνουν την ζύμη αφράτη και πιο ελαστική.
Μερικά έξτρα διπλώματα στην ζύμη, στο τέλος του ζυμώματος, θα δώσει αέρα στην ζύμη και θα την κάνει αφράτη και εύπλαστη. Αν έχετε μίξερ αυτό επιτυγχάνεται με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 5-6’.
Να θυμάστε η ζύμη για πίτα θέλει καλό ζύμωμα στο χέρι ή στο μίξερ.