Αν φτιάξεις καλή ζύμη, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Γι’ αυτό ανακατέψτε τα υλικά, καλό αλεύρι, ελαιόλαδο, νερό και ζυμώστε την σε μπολ, μέχρι να καθαρίσουν τελείως τα τοιχώματα.
Η αναλογία περίπου είναι αλεύρι: 1/2 υγρό. Δηλαδή, αν βάζουμε π.χ. 900 γρ. αλεύρι σηκώνει περίπου 450 ml νερό. Σχεδόν την μισή ποσότητα σε υγρασία. Βέβαια το πόση υγρασία θα πιει το αλεύρι πάντα εξαρτάται από την ποιότητα του.
Μην ξεχάσετε λίγο αλάτι και λίγο λάδι για να γίνει θρυμματιστή στο ψήσιμο.
Λίγο ζύμωμα με τα χέρια τραβώντας και διπλώνοντας την, πάνω στη επιφάνεια εργασίας, θα την κάνουν αφράτη και πιο ελαστική.
Μερικά έξτρα διπλώματα, στο τέλος του ζυμώματος, θα της δώσει αέρα και θα την κάνει αφράτη και εύπλαστη. Αν έχετε μίξερ αυτό επιτυγχάνεται με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 5-6’.
Να θυμάστε θέλει καλό ζύμωμα στο χέρι ή στο μίξερ.