03.09.2023
Συνταγή για ομελέτα σπέσιαλ
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Αυγά, ένα μαγικό υλικό!
Τα αυγά είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη και “μαγική” πρώτη ύλη. Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα – απλό, γρήγορο και νόστιμο, που μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι σπέσιαλ με λίγα υλικά ακόμα. Παίζοντας με υλικά, μυρωδικά και γεύσεις, η απλή ομελέτα μπορεί να γίνει ένα σπέσιαλ πιάτο – από comfort food μέχρι γκουρμέ έκπληξη. Εσύ βάζεις τη φαντασία, κι εκείνα κάνουν τα υπόλοιπα! Παρακάτω σας έχω μια λίστα με υλικά που θα κάνουν την απλή συνταγή για ομελέτα… σπέσιαλ!
Τυριά
- Φέτα
- Γραβιέρα
- Καπνιστό Μετσοβόνε
- Μοτσαρέλα
- Παρμεζάνα
Αλλαντικά
- Μπέικον τραγανό
- Ζαμπόν
- Λουκάνικο χωριάτικο
- Καπνιστό σολομό
- Ψητό κοτόπουλο (περίσσευμα)
- Μανιτάρια
Λαχανικά & αρωματικά
- Πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες)
- Κρεμμύδι (καραμελωμένο ή φρέσκο)
- Ντοματίνια κομμένα στα δύο
- Σπανάκι ή ρόκα
- Κολοκυθάκι τριμμένο
- Πιπερίτσα τσίλι ή καυτερή σάλτσα
- Αβοκάντο
Μυρωδικά & έξτρα γεύση
- Μαϊντανός
- Δυόσμος
- Ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη
- Θυμάρι
- Βασιλικός
- Σκόρδο (ψιλοκομμένο ή σε σκόνη)
Ειδικά υλικά
- Λιαστές ντομάτες
- Τρούφα (λάδι ή τρίμματα)
Σερβίρεις:
Με φρυγανισμένο ψωμί, πράσινη σαλάτα ή ακόμα και με πατάτες τηγανιτές.