• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
92
  • 4 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμυδια
  • 1 τεμάχιο/ια πιπερια
  • 1 τεμάχιο/ια πιπερια
  • 1 τεμάχιο/ια κολοκυθακι
  • 150 γρ. μανιταρια
  • 1 τεμάχιο/ια ντοματα
  • 4 τεμάχιο/ια λουκανικα
  • 2 κ.σ. τυρι
  • 8 τεμάχιο/ια αυγα
  • 1/2 φλ. γαλα
  • αλατι
  • πιπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Για το ξεκίνημα

    • Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιταρια τις πιπεριες, το κολοκυθακι τα φρεσκα κρεμμυδια τις ντοματες 
    • Τις πιπεριές τις κόβουμε στο ξύλο κοπής με το μαχαιρι σε μικρά καρέ, τα μανιταρια και τα κολοκυθακια σε λεπτές φέτες.
    • Γίνεται πολύ χορταστική γιατί η βρωμη απορροφά όλη την υγρασία και έτσι έχεις ένα πλούσιο γεύμα

    Τα λαχανικα

    • Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε τηγανι 26 εκ.
    • Σοτάρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι, τις πιπεριές και το κολοκυθακι ανακατεύοντας τακτικά.
    • Όταν μαραθούν τα λαχανικα προσθέτουμε τη ντοματα, και τα λουκανικα και ανακατεύουμε.
    • Σωτάρουμε για 2 λεπτά.

    Για τα αυγα

    • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγα με το συρμα.
    • Προσθέτουμε το γαλα, τη βρωμη και το φρέσκο τυρι κρεμα.
    • Προσθέτουμε αλατι και πιπερι.

    Στο τηγανι

    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    • Περιχύνουμε τα λαχανικα με το μιγμα αυγών.
    • Με ένα κουταλι σκάβουμε τη βάση της  για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα.
    • Ψήνουμε  μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    Ανάβουμε το γκριλ για να ψήσουμε..Βάζουμε το τηγανι με τη μισοψημένη  κάτω από το γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται