Ομελέτα με λουκανικα
Ομελέτα λουκανικα
Αυτή η ομελέτα με λουκανικα είναι μία χορταστική επιλογή.
Για το ξεκίνημα
- Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιταρια τις πιπεριες, το κολοκυθακι τα φρεσκα κρεμμυδια τις ντοματες για την ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές.
- Τις πιπεριές τις κόβουμε στο ξύλο κοπής με το μαχαιρι σε μικρά καρέ, τα μανιταρια και τα κολοκυθακια σε λεπτές φέτες.
- Η ομελετα με βρωμη, γίνεται πολύ χορταστική γιατί η βρωμη απορροφά όλη την υγρασία και έτσι έχεις ένα πλούσιο γεύμα, μία ομελετα με βρωμη σε ένα τηγανι.
Για το ψήσιμο των λαχανικών
- Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε τηγανι 26 εκ.
- Σοτάρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι, τις πιπεριές και το κολοκυθακι ανακατεύοντας τακτικά.
- Όταν μαραθούν τα λαχανικα προσθέτουμε τη ντοματα, και τα λουκανικα και ανακατεύουμε.
- Σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Για τα αυγα
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγα με το συρμα.
- Προσθέτουμε το γαλα, τη βρωμη και το φρέσκο τυρι κρεμα.
- Προσθέτουμε αλατι και πιπερι.
Για το ψήσιμο στο τηγανι
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τα λαχανικα με το μιγμα αυγών.
- Με ένα κουταλι σκάβουμε τη βάση της ομελέτας για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα η ομελέτα.
- Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Για το ψήσιμο στο φούρνο
- Ανάβουμε το γκριλ για να ψήσουμε..
- Βάζουμε το τηγανι με τη μισοψημένη ομελέτα κάτω από το γκριλ για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά.