Πίσω

Τι είναι η σκελίδα σκόρδου

Είναι ένα από τα πολλά κομμάτια σκόρδου που απαρτίζουν ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδου ντυμένο με τα εξωτερικά λευκά ντύματα – φύλλα του. Τραβάμε μια σκελίδα σκόρδο ή όσες ζητάει η συνταγή αφαιρώντας τα εξωτερικά ντύματα.  Κάθε σκελίδα σκόρδου περιβάλλεται από το εσωτερικό ατομικό της φύλλο-ντύμα. Αποφλοιώνουμε την φλούδα που περιβάλλει κάθε σκελίδα σκόρδου και προχωράμε στα βήματα της συνταγής

Μερικές συνταγές όμως όπως τα ψητά στον φούρνο ζητούν τις σκελίδες «σκόρδου με το ντύμα τους». Πολλές φορές αυτό στις επαγγελματικές κουζίνες το λέμε «σκόρδο με το πουκάμισο».

Το σκόρδο το συντηρούμε χωρίς περιτύλιγμα σε δροσερό και σκιερό σημείο για να μην βγάλει πράσινη φύτρα Με αυτή την συντήρηση του σκόρδου σε ανοιχτό περιβάλλον και όχι κλεισμένο σε σακούλες αποτρέπουμε την δημιουργία του πράσινου βλαστού – φύτρα στα σκόρδα.

Μπορείς όμως να καταναλώσεις και τις σκελίδες σκόρδου που έχουν βγάλει βλαστό πράσινη φύτρα στην άκρη. Θα πρέπει όμως να την αφαιρέσεις σχίζοντας το σκόρδο στη μέση.  Το σκόρδο που έχει πετάξει πράσινο βλαστό είναι πιο έντονο στην γεύση και αφήνει ελαφριά πίκρα.

Ψητές μεμονωμένες σκελίδες σκόρδου που έχουν μαλακώσει μπαίνουν μέσα σε πουρέ λαχανικών ή πατάτας για μια πιο πολύπλοκη ανάπτυξη γεύσεων.

Κομμένες σκελίδες σκόρδου σε φέτες, χρησιμοποιούμε σε σοταρισμένα λαχανικά ή σε γρήγορα μαγειρέματα. Επίσης μπορούμε να μπήξουμε κομμένο σκόρδο σε ψητά ή σε χαραγμένες πατάτες που θα μπουν στο φούρνο για περισσότερα αρώματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται