"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • ½ φλ. φέτα τρίμματα
  • 6 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. σκορδόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας

    Το διάλυμα αυγού αδιαβροχοποιεί την τάρτα

    Τραγανή τάρτα με σφολιάτα

    Ανοίγουμε πρώτα τη κρύα σφολιάτα στον πάγκο.

    Κόβουμε γύρω – γύρω από όλες τις πλευρές μία λωρίδα 2 εκατοστών.

    Χτυπάμε το αυγο με πιρούνι για την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα.

    Βάζουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Αλείφουμε το αυγό με πινέλο.

    Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί μπορντούρα (εσοχή). 

    Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια όχι τη μπορντούρα.

    Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 210-220 βαθμούς C για 15′ να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το φιλμ παρμεζάνας.

    Εν τω μεταξύ κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και από τις 2 πλευρές.

    Αφού μισοψηθεί η τάρτα σφολιάτας, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη φέτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε τα μυρωδικά.

    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ μέχρι να γίνει τραγανή.

    Τέλος, πασπαλίζουμε την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα με τις ελιές.

    Αντί για πιπεριές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ντομάτας, αφού πρώτα τις στεγνώσουμε καλά με απορροφητικό χαρτί για να μη νοτίσει η τάρτα.

    Ψήνουμε κανονικά, όπως με τις πιπεριές.

    Διαφήμιση

    Το μυστικο της επιτυχίας

    Το διάλυμα αυγού αδιαβροχοποιεί την τάρτα.

    Η δυνατή θερμοκρασία δίνει όγκο στη σφολιάτα και η χαμηλή τη στεγνώνει και τη διατηρεί τραγανή.

    Τρυπάμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνεια ώστε να φουσκώνει ομοιόμορφα.

    Το αλάτι αφυδατώνει τα λαχανικά.

    Και αν θέλετε να πάρετε κι άλλες ιδέες για συνταγές με σφολιάτα, ρίξτε μια ματιά στην καλοκαιρινή τάρτα σε τραγανή σφολιάτα

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου τάρτα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×