Γαλοπούλα καπνιστή

Αυτή η νοστιμότατη καπνιστή γαλοπούλα είναι ένα τέλειο σπιτικό αλλαντικό! Ζαμπόν γαλοπούλας ιδανικό για τοστ, για σάντουιτς ή όπως αλλιώς αγαπάτε να το απολαμβάνετε τα σπιτικά αλλαντικά σας

6 - 8

5 λεπτά

3 ωρες

σπιτική καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες αλλαντικό για τοστ σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας σπιτικα αλλαντικα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Εξοπλισμός

Σχάρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβουμε πρώτα τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το καγιέν και το σκόρδο.
  4. Αλείφουμε με τα χέρια το μίγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά.
  5. Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
  6. Την ακουμπάμε  στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα.
  7. Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2,5 ώρες.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2,5 ώρες την αλείφουμε  με το μισό γλάσο.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον.
  10. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  11. Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε  έχει ψηθεί.
  12. Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε.
  13. Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι.
  14. Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά να ανακτήσει τα υγρά της.
  15. Κόβουμε τη γαλοπούλα καπνιστή σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Tips

  • Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα
Απόρρητο