Κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής

Κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής αλέσεως από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε μόνοι σας κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής αλέσεως, για την οικογένεια και τους φίλους σας!

6

15 λεπτά

15 λεπτά

Κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Σχάρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

  1. Για να φτιάξουμε τα πιτάκια ολικής αλέσεως, ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι εύπλαστη.
  2. Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 45′.
  3. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδι και με πλαστή ανοίγουμε λεπτά πιτάκια.
  4. Τα ψήνουμε 2′-3′ από κάθε πλευρά στην σχάρα.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ

  1. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
  4. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10 ζύμωμα).
  5. Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
  6. Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και περνάμε τον κιμά τις ντύνουμε με το μείγμα.
  7. Προσοχή το πάχος του κεμπάπ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 εκ.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε στη σχάρα για 5′ περίπου από κάθε πλευρά.
  2. Αν έχετε πλάσει χοντρά κεμπάπ θέλουν παραπάνω ψήσιμο.
  3. Μην τα στεγνώνετε πολύ στο ψήσιμο γιατί χάνουν τα υγρά τους και έχουν λαστιχένια υφή.
  4. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πολύ λεπτά σε πλακέ σούβλα με τα πιτάκια ολικής, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι με μπόλικη πάπρικα και μαϊντανό.

Tips

  • Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Για αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο.
Απόρρητο