Εκτέλεση
Ακολουθήστε τη συνταγή μου κατά γράμμα, για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής αλέσεως.
Για τις πίτες ολικής αλέσεως
Για να φτιάξουμε τα πιτάκια ολικής αλέσεως, ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι εύπλαστη. Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 45′. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδι και με πλαστή ανοίγουμε λεπτά πιτάκια. Τα ψήνουμε 2′-3′ από κάθε πλευρά στην σχάρα.
Για τα κεμπάπ
Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα ,το κύμινο, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10 ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και περνάμε τον κιμά τις ντύνουμε με το μείγμα. Προσοχή το πάχος του κεμπάπ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 εκ.
Ψήνουμε στη σχάρα για 5′ περίπου από κάθε πλευρά. Αν έχετε πλάσει χοντρά κεμπάπ θέλουν παραπάνω ψήσιμο. Μην τα στεγνώνετε πολύ στο ψήσιμο γιατί χάνουν τα υγρά τους και έχουν λαστιχένια υφή.
Σερβίρουμε τα κεμπάπ πολύ λεπτά σε πλακέ σούβλα με τα πιτάκια ολικής, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι με μπόλικη πάπρικα και μαϊντανό.