Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους. Το φιλέτο κοτόπουλο, μας δίνει ελάχιστα λιπαρά, αλλά μας εφοδιάζει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, που την χρειαζόμαστε ειδικά σε δίαιτες περιορισμένων θερμίδων, προκειμένου να διατηρήσουμε το πρωτεϊνικό μας ισοζύγιο. Συνδυάστε το με λίγο ρύζι ή κινόα ή μία πίτα ολικής άλεσης κι έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά 12 ώρες).
- Καθαρίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου μέχρι τη μέση και περνάμε 2-3 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε ένα.
- Ψήνουμε σε σχάρα ή τηγάνι γκριλ περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμερά.
- Συνοδεύουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα ή με πλιγούρι.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα (ή 210°C στις αντιστάσεις).
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα σουβλάκια.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά συνολικά.
- Στο μισό χρόνο (περίπου στα 12 λεπτά), γυρίζουμε τα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αν θέλουμε έξτρα χρώμα, τα τελευταία 2-3 λεπτά ανάβουμε το γκριλ.
Tips
- Αν δεν έχεις κλαδάκια δεντρολίβανου, πέρασε το κοτόπουλο σε μεταλλικά/ξύλινα καλαμάκια (αν είναι ξύλινα, μούλιασέ τα σε νερό για 30’ πρώτα).