Mini burger

Φανταστικά μίνι μπέργκερ για παιδικό πάρτυ, με αφράτα σπιτικά ψωμάκια και μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί.

Μεσαία
1:10

12

10 λεπτά

20 λεπτά

mini burger - μίνι μπέργκερ - mini burger για παιδικο παρτυ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΜΑΓΙΑ

  1. Για να φτιάξουμε τα ψωμάκια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.
  2. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
  3. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
  5. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

  1. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Φτιάχνουμε 14 mini burger.
  3. Τα γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί ή με τριμμένο τυρί.
  4. Σφραγίζουμε καλά το τυρί μέσα στο μπιφτέκι και τα πατάμε καλά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν και μαζεύουν.
  5. Τα ψήνουμε  από 3′ – 4´ από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε.
  6. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, σε τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου.
  7. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση.
  8. Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και τα γεμιστά ζουμερά μπιφτέκια.
  9. Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι.
  10. Για τέλεια επιτυχία ζυμώστε τον κιμά, σκεπάστε τον και αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι μια νύχτα, θα γίνουν φανταστικά.
  11. Διαβάστε και τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

ΨΩΜΑΚΙΑ

  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο, να γίνουν χλιαρά, όχι να βράζουν. Στους 40 βαθμούς.
  3. Κρατάμε 1/2 φλ. αλεύρι χωριστά και ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.
  4. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και εύπλαστη.
  6. Ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις  για 8′ – 10′.
  7. Χωρίζουμε σε 12-14 κομμάτια τη ζύμη. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις ακουμπάμε σε λαμαρίνα λαδωμένη. Ελαφρά πατάμε την επιφάνεια να γίνουν πλακέ.
  8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώνουν για 40′ σε ζεστό σημείο. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι ή σπόρους.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12´ μέχρι να ροδίσουν.
  10. Διαβάστε και τα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.
Απόρρητο