Προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας την κέτσαπ που αρέσει σε όλους

Προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας την κέτσαπ που αρέσει σε όλους

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
99

Υλικά

  • Μερίδες 500 ml

Για την σπιτική κέτσαπ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3/4 φλ. ξίδι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την σπιτική κέτσαπ

    Πρώτα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.

    Πολτοποιούμε την σπιτική κέτσαπ στο μπλέντερ.

    Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.

    Τη δια­τηρούμε στο ψυγείο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται