Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
 - Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.
 - Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
 - Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει η ζύμη, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
 - Αφού φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε απαλά.
 - Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια όμοια.
 - Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλή μπαλίτσα.
 - Αλευρώνουμε ένα ταψί (ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί), τα αραδιάζουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.
 - Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.
 
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- Σε 2 κ.σ. σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.
 - Προσοχή, να μην πάρουν χρώμα. Τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
 - Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, κιμά, σοταρισμένο κρεμμύδι, νερό, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
 - Ζυμώνουμε πολύ καλά ν’ αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα απ’ το ζύμωμα. Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ.
 - Όσο πιο πολύ τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.
 - Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μέρη και πλάθουμε μεγάλα κομμάτια.
 - Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4′ από κάθε πλευρά ή τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15΄-20΄.
 - Ανοίγουμε κάθε ψωμάκι οριζόντια και γεμίζουμε με 1 κομμάτι και ό,τι λαχανικό μας αρέσει, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα.
 - Αν θέλουμε, βάζουμε και μια φέτα κίτρινο τυρί (τσένταρ).
 









