Ψωμακια χαμπουργκερ με μπιφτεκια για μπεργκερ απο την Αργυρω. Φαγητο με ιδεες για ολες τις ωρες.

Ψωμακια χαμπουργκερ με μπιφτεκια για μπεργκερ απο την Αργυρω. Φαγητο με ιδεες για ολες τις ωρες.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
113

Μπιφτέκια για μπέργκερ

  • 1.200 γρ. κιμά
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Ψωμάκια χάμπουργκερ

  • 1 kg αλεύρι
  • 700 γρ. γάλα
  • 2 συσκ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο σουσάμι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψωμάκια για χαμπουργκερ

    Φτιάχνουμε πρώτα τα ψωμάκια για χαμπουργκερ.

    Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια.

    Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.

    Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει η ζύμη, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

    Αφού φουσκώσει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.

    Τη ζυμώνουμε απαλά.

    Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια όμοια.

    Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλη μπαλιτσα.

    Αλευρώνουμε ενα ταψί (ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί), τα αραδιάζουμε , τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.

    Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι εαν θελουμε.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.

    Μπιφτέκια για μπέργκερ

    Σε 2 κ.σ. σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα.

    Προσοχή, να μην πάρουν χρώμα.

    Τ’ αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, κιμά, σοταρισμένο κρεμμύδι, νερό, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά ν’ αφρατέψει ο κιμάς και ν’ αλλάξει χρώμα απ’ το ζύμωμα.

    Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ.

    Όσο πιο πολύ τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.

    Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μέρη και πλάθουμε μεγάλα μπέργκερ.

    Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4′  από κάθε πλευρά ή τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15΄-20΄.

    Ανοίγουμε κάθε ψωμάκι οριζόντια και γεμίζουμε με 1 κομματι και ό,τι λαχανικό μας αρέσει, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα.

    Αν θέλουμε, βάζουμε και μια φέτα κίτρινο τυρί (τσένταρ).

    Κάτι μαγειρεύεται