Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄- 3΄, έως ότου ανοίξουν.
- Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι.
- Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα για τη μακαρονάδα.
- Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
- Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5΄.
- Τότε προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια όπως στάζουν.
- Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.