Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.
- Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
- Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.
- Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό καθάρισμα των θαλασσινών.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΑ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ