Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Για το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα
καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2-3λεπτά να μαραθούν ελαφρά για το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρολα σκεπασμενη.
Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.