• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
128
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 12 μύδια
  • 12 γαρίδες
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κριθαράκι

    Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.

    Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

    Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.

    Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.

    Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

    Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό καθάρισμα των θαλασσινών.

    Αν σας άρεσε το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή.

    Εσύ ποια συνταγή με θαλασσινά θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται