"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 12 μύδια
  • 12 γαρίδες
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • λεμόνι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Για το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα

    καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2-3λεπτά να μαραθούν ελαφρά για το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρολα σκεπασμενη.

    Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

    Αν σας άρεσε το κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×