Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε τον σολωμό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τον βγάζουμε σε πιατέλα για να κρυώσει.
- Στο ίδιο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το καρότο για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μαδάμε το σολομό σε κομματάκια, τον ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτουμε τον άνηθο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Σε καυτή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σε μία κανάτα ανακατεύουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στα μανιτάρια το μείγμα του γάλατος και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας. Κρατάμε λίγη για την επιφάνεια.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Στήνουμε τα λαζάνια στο ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από την κρέμα μανιταριών.
- Από πάνω κάνουμε μια στρώση λαζάνια και μια στρώση σολομό με λαχανικά.
- Περιχύνουμε πάλι με 1 φλιτζάνι κρέμα μανιταριών και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις: λαζάνια, σολομό με λαχανικά και κρέμα.
- Τέλος, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με κομμάτια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 15′ λεπτά επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ λεπτά και σερβίρουμε.
- Αν ψήσουμε σε αέρα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
Μετά τα λαζάνια με μανιτάρια και σολομό αξίζει πραγματικά να δείτε και την παρακάτω συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ