Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ.
- Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ να μαλακώσουν.
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε μία κούπα.
- Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2′.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4΄-5′.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
- Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι.
- Τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σιγοβράζουμε για 10′.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
- Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
- Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2΄- 3′.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ