Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ.
 - Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
 - Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ να μαλακώσουν.
 - Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε μία κούπα.
 - Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2′.
 - Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4΄-5′.
 - Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
 - Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
 - Σιγοβράζουμε για 10′.
 - Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
 - Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
 - Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2΄- 3′.
 - Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.
 - Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
 









