Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ
- Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα και τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω – γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο.
- Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
- Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος, η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1′ και το αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να ροδίσει και να βγάλει γήινο άρωμα για περίπου 8′.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Τέλος, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με νερό.
- Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10′.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού και τριμμένο πεκορίνο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μελωμένα μάγουλα μοσχαρίσια με κριθαράκι και τη δεμένη σάλτσα τους.