Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ
Εκτέλεση
Η ΖΥΜΗ
- Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι.
- Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε τα αυγά.
- Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλα.
- Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική.
- Ξεκουράζουμε την σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
- Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά.
- Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλουμε να φτιάξουμε. Ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία γεμίσματος.
- Θέλουν βράσιμο για 3′ λεπτά.
Η ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
- Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.
- Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο.
- Αν φτιάξαμε τη χειροποίητη ζύμη για ραβιόλια, ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
- Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
- Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού με πινέλο.
- Κλείνουμε το ζυμαρικό.
- Βράζουμε και τα μεν και τα δε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.