Καλαμαράκια με σπανάκι

Λεμονάτα καλαμαράκια με σπανάκι στην κατσαρόλα. Μια υγιεινή και φανταστική συνταγή, ιδανική για την περίοδο της νηστείας!

Εύκολη
1:10

4

10 λεπτά

1 ώρα

καλαμαράκια με σπανάκι

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Τα καλαμαράκια, εκτός από πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, μας και δίνουν και ω-3 λιπαρά οξέα, όπως και τα υπόλοιπα ψάρια. Παράλληλα, καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό της ημερήσιας ανάγκης μας σε χαλκό, ενός ιχνοστοιχείου που παίζει ρόλο στην απορρόφηση, αποθήκευση και τον μεταβολισμό του σιδήρου και στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, αποτρέποντας συμπτώματα αναιμίας. Το σπανάκι, μπορεί να μην μας προσφέρει υψηλά βιοδιαθέσιμο σίδηρο, ωστόσο αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Κ.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό.
  4. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.
  7. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
  8. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.
Απόρρητο