Πικάντικο ρύζι με θαλασσινά

Αν και νηστίσιμο, είναι ένα φαγητό που κλέβει την παράσταση. Εντυπωσιακό στην όψη λόγω χρωμάτων, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας, σε κάνει να μην μπορείς ν’ αντισταθείς

Εύκολη
0:25

4

15 λεπτά

10 λεπτά

ρύζι με θαλασσινά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε πρώτα τα θαλασσινά.
  2. Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες.
  3. Τρίβουμε καλά με σύρμα τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
  4. Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε.
  5. Τα πλένουμε πολύ καλά.
  6. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια για το ρύζι με θαλασσινά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι.
  3. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και το καλαμάρι και να ανοίξουν τα μύδια.
  5. Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο.
  6. Σβήνουμε με τη σόγια.
  7. Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα τα αφαιρούμε.

ΡΥΖΙ

  1. Στο μεταξύ νεροβράζουμε το ρύζι  για 8 λεπτά.
  2. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
  3. Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 5-6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 5-6 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Δοκιμάζουμε για να αλατίσουμε γιατί η σόγια είναι αλμυρή.
Απόρρητο